BenFleuri

Voor 12.00 besteld, dezelfde dag bezorgd

Versgarantie van zeven dagen

€ 4,50 verzendkosten voor bezorging in Hoogeveen

€ 5,95,- verzendkosten voor bezorging door heel Nederland

Herroepingsrecht

Herroepingsrecht is van toepassing op iedere online aankoop. Hiermee kan een aankoop ongedaan worden gemaakt. Consumenten binnen de Europese Unie hebben recht op het herroepen van een aankoop of koopovereenkomst. Omdat BenFleuri producten aanbiedt die een kortdurende houdbaarheid hebben, is het recht niet in alle gevallen van toepassing. Op deze pagina informeren we u hierover.

Meer informatie

Op de website van bijvoorbeeld De Consumentenbond leest u meer over dit recht.

Veertien dagen

De termijn waarbinnen gebruik gemaakt kan worden van dit recht bedraagt standaard veertien dagen. Zonder opgaaf van reden is het dan mogelijk om af te zien van de aankoop. Dit noemt men ook wel het ontbinden van de (online) koopovereenkomst. De termijn gaat in zodra de bestelde producten zijn ontvangen.

Verse producten

Er gelden uitzonderingen voor het herroepingsrecht. In dit geval beperken we ons tot wat belangrijk is. Belangrijk voor de producten die u koopt via onze webshop.

Voor verse producten (dus bloemen) is het recht niet van toepassing. Dit heeft te maken met het beperktere gebruik van dit soort producten.

Niet-verse producten

Het recht is wel van toepassing op niet-verse producten. Bijvoorbeeld voor de accessoires. Toch moet er rekening gehouden worden met een aantal zaken.

Op maat gemaakte producten

Op maat gemaakte producten vallen niet onder het herroepingsrecht en kunnen daarom niet teruggestuurd worden. 

Formulier

Allereerst is het noodzakelijk gebruik te maken van een speciaal formulier. Hiermee kunt u de online koopovereenkomst ontbinden. Dit formulier is onderaan de pagina te vinden.

Terugsturen voor eigen rekening

Waarmee u verder rekening moet houden zijn de kosten voor het terugsturen. De kosten zijn altijd voor uw rekening. Dit is ook van toepassing op eventuele materialen waarmee de verzending mogelijk wordt gemaakt.

Hoe werkt dit?

Via het formulier neemt u contact op, waarna u een automatische ontvangstbevestiging ontvangt. Vervolgens stuurt u de producten terug naar ons. Is deze verzending ontvangen, dan ontvangt u een bevestiging hiervan. We beoordelen de producten hierna. Is er niets aan de hand, dan ontvangt u binnen veertien dagen het bedrag op uw rekening. Hierbij maken we gebruik van de betaalmethode die gekozen is tijdens het afrekenen.

Over de beoordeling

Teruggestuurde producten worden altijd door ons beoordeeld. Leidend voor het terugstorten van het aankoopbedrag is dat het product onbeschadigd en ongebruikt moet zijn.

Retouradres

Niet-verse producten die schriftelijk* aangemeld zijn voor een retourzending kunnen worden verzonden naar:

Niet verplicht

Hoewel we erom vragen is het doorgeven van een reden waarom er gebruik gemaakt wordt van het herroepingsrecht niet verplicht. Het helpt ons enorm wanneer we deze informatie ontvangen. Hiermee kunnen we, waar mogelijk of noodzakelijk, onze dienstverlening verbeteren.

Herroepingsrecht vs. versgarantie

Op onze verse producten, dus de bloemen of bloemstukken, geven wij een versgarantie af van zeven dagen. Mocht binnen deze zeven dagen blijken dat de bloemen of het bloemstuk er niet meer mooi uitziet, dan ontvangen we graag een foto. Hiermee kunnen we bepalen of er mogelijkheden zijn voor het bieden van een passende oplossing.

Het herroepingsrecht kan dus niet gebruikt worden voor problemen met de versgarantie.  

* Schriftelijk houdt in dat er gebruik is gemaakt van het formulier

Formulier herroepingsrecht

Formulier herroepingsrecht
Winkelwagen